Social Icons

lauantai 19. huhtikuuta 2014

Budapest everyday life

Jep jep jou!

Kolmas viikko Budapestissä taputeltu, kohta siis ollaan jo puolet ajasta täällä oltu. Ei kyllä periaatteessa uskois. :D Aika arkinen olo on jo täällä, Unkaria ymmärrän jo ihan ookoosti suhteessa siihen aikaan mitä oon täällä ollu.

Hirveästi ei kuvia ole tästä viikosta, johtuen ihan siitä ettei mitään kovin erikoista tullut tehtyä.

Maanantaina kesken työpäivän käytiin työkaverin kanssa hakemassa mulle vesipiippu jostain toiselta puolelta kaupunkia, kun oon aina halunnu semmosen mutta en oo suomesta raskinu ikinä ostaa..

Piippu sekä kaikki vermeet yhteensä noin 38€


Maanantai oli osittain sateinen, mutta lämmin, ja illalla ilma oli myös aika huono joten tyydyin vain testailemaan uutta piippuani kämpillä..

Hyvin höyryää kivet..

Täällä myydään ja poltetaan Shishaa eli makutupakkaa myös, mutta itse en sitä ostanut koska siinä on nikotiiniä ja höyrykivissä ei. :P

Tiistaina sain töissä kuulla kaverilta että mun lähellä on myös toinen Hypermarketti, jonka nimi on Auchan, ja pikaisen googletuksen jälkeen kävi ilmi että kyseessä on ranskalainen "Citymarket" tyyppinen kauppa.

Sinne lähdin ratikalla suunnistamaan ja aika iso kauppahan se sitten oli kun sinne pääsi..

Selän takana on vielä kodinkoneosasto.


Tuolla uiskenteli karppeja ja monneja tommosessa pikku akvaariossa :s

 Punnitse ja säästä! Näitä oli aika paljon tuossa kaupassa ja oli vielä kaikkea maan ja taivaan väliltä..

 Kahvia ja teetä


Unkarista löytyi uusi mikroruoka! Halleluja! :D

Keskiviikkona, ei tapahtunut mitään.

Torstaina, käytiin työkaverin kanssa hakemassa paikallisesta leipomosta suklaamunia ihan peekeleesti. Varmaan lähemmäs 10 kiloa. Niitä oli oikeasti ihan jäätävä määrä. :D Ne sitten kannettiin kahestaan toimistolle. Myös vaivanpalkaksi ostettiin siitä semmoset jotku syntiset keksit joissa oli suklaata päällä ja hilloa sisällä.
Nom nom nom.

Kun tulin töistä kämpille niin tättärää, netti oli poikki. Odottelin siinä aika kauan ja yritin sitä saada toimimaan ja ei. Sitten ei auttanut muu kuin mennä Unkariksi höpöttään alakertaan että netti ei toimi. Alkoi niin ketuttamaan että päätin lähteä Burger Kingiin syömään "päivän menun", joka maksaa 3 euroa. Ja siellä toimii netti, aina.
Whopper ateria ja 30 minuutin vesipullo että saa käyttää nettiä :D

Kämpille takaisin tullessa, oli nettiukkeli alakerrassa ja selitti tilanteen mulle jotenki sillalailla että netti tulee nyt sammumaan joka päivä ja on aina jonkin aikaa pois käytöstä, mutta hän yrittää korjata tämän tilanteen.

Anyways, mulle oli tärkeintä se että netti toimii, koska en oikein voi kämpillä muuten tehdä mitään. Paitsi imeä piippua.
Perjantaina oli tarkoitus olla vapaapäivä, mutta koska netti ei kämpillä toiminut sillä hetkellä kun pomo soitti, niin sanoin että tulen töihin. Aamulla hajotti kyllä 100-0 koska nukuin todella surkeasti yön, heräsin aamu viideltä ensimmäisen kerran ja väsytti ihan hirveästi kun lähdin töihin.

aamunaama.......

+23 astetta ja kesä

Ilma oli kyllä aivan mahtava aamulla, ratikalle kävellessä ajattelin että no, eikait tässä mitään..
Päivä oli kuitenkin vasta alussa, töissä olin kokopäivän ja oikeastaan koko viikon vain ja ainoastaan toimistolla. Onneksi lounaaksi tilattiin ihan jäätävän iso pizza, semmonen jättipizza mitä suomestaki saa, oli kyllä tosi hyvää mutta kuvaa ei siitä ole :/
Perjantaina pääsin tekemään nettivarauksia asiakkaille, eli kun asiakas varaa netissä jonkun ohjelman, minä varaan sen ohjelman hänelle meidän järjestelmästämme.

Loppujen lopuksi, heidän käyttämä järjestelmä oli aika looginen, vaikka olikin unkariksi ja pääsin siitä kärryille pienen briiffauksen jälkeen, hitaasti mutta varmasti.

Järjestelmä oli siis unkariksi...

Perjantaina tapasin paria suomalaista jannua jotka on tässä Budapestissä käymässä ja jatkavat tästä matkaa sitten Saksaan ja sieltä sitten (Tanskan?) kautta Suomeen, mukavia jannuja kyllä olivat ja hyvin tulin heidän kanssa juttuun.
Työkavereiden kanssa käytiin illalla sitten Raunio Pubissa taas yhillä ja oli ihan kivaa, poristiin vaan niitä näitä ja otettiin lungisti. Kumplung oli muistaakseni paikan nimi, en muistanut sieltä yhtään kuvaa räpsästä..
Sitten oli kiva mennä kämpille nukkumaan kun mukavasti jo väsytti. Kämpille tullessani sain myös inspiraatiota vihdoin blokata tuon käytävästä tulevan valon jollain materialla.

Tuota valoa ei sitten voi sammuttaa mistään...

 Tyyli on hyvin unkarilainen.

Lauantai oli niitä harvoja päiviä kun en herännyt kertaakaan yön aikana ja ehkä se oli juuri tämän tyynybunkkerin ansiota. :D Lähdin käymään taas Bubblesissa peseen pyykkiä ja reissu meni ihan ok. Lämmintä on tänäänkin ollut, +23 astetta näytti mittari matkalla Bubblesiin. Nyt satelee hieman vettä kun tätä tekstiä kirjoittelen, lämpötila noin 20 astetta.

Tänään varmaan menee loppupäivä tässä kämöllä ja huomiselle ei kyllä mitään suunnitelmia oo, mutta Margit Saaret kiinnostaisi käydä kävelemässä..

Että semmosta tänne, Viszlát!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti