Social Icons

tiistai 6. toukokuuta 2014

Action in Pest and Peace in Buda!

Ohhoh! Melkein unohdin blogia kirjoittaa, tuntuu että niin vasta tänne juttua raapustin. :)

Tässä onkin edellisellä viikolla tullut tehtyä vaikka sun mitä, viikko 5 siis jo takana joten enää ei kauaa täällä Budapestin lämmössä olla! Saa nähdä tuleeko flunssa uudestaan kun palaan Suomeen jos siellä kovin viileätä on..

Anyway, Maanantaina kun menin töihin olin aika Wtf meiningillä liikenteessä koska kaikki kadut oli ihan täynnä autoja ja muutenki ihmisiä oli tavallista enemmän liikenteessä.
Siinä sitten kun toimistolla oltiin niin pojat sanoi että tuossa viereisellä kadulla kuvataan elokuvaa että haluanko lähtä katsoon niitä kuvauksia, mää että joo paskat, pojilla oli semmoset virneet naamalla että olin ihan varma että ne kusettaa.
Reilun tunnin vakuuttelun jälkeen uskoin että kait siellä joku hässäkkä on menossa ja googletin ihan sen elokuvan nimen ja tottahan se oli, siellä oli kuvaukset menossa ja mukana maailmanluokan tähtiä..

 

 Parit rekvisiittarekat

Alue oli tottakai rajattu sekä poliiseja että turvamiehiä jokapaikassa.

Tiistaina lähdin töiden jälkeen käymään Corvinin kauppakeskuksessa katselemassa vaatteita, eli vain katselemassa. Himoitsen uusia kenkiä. :(
Ostin tänään kuvan mukaiset saumattomat bokserit, on muuten parhaat bokserit ikinä. Että tuota.VAIN 15 EUROA. :(


Kyyläysreissun jälkeen otin ratikan Margaret saarelle ensimmäistä kertaa ja satuin sopivasti kuvaamaan kameran kanssa musiikkisuihkulähteen esitystä.
Tietenkään en esitystä kerennyt ihan loppuun asti kuvata kun alkoi satamaan vettä, luulin ensin että se tuli kyseisestä suihkulähteestä, mutta kun havaitsin että täällähän alkaa oikeasti satamaan niin otin jalat alle koska en halunnut sairastaa flunssaa uudestaan, esitys oli kyllä hieno ja kannattaa se käydä illalla/yöllä katsomassa.
http://www.budapestbylocals.com/margaret-island.html
Yllä olevasta linkistä vielä lisää tietoa Margaret Saaresta.

Keskiviikkona sain vihdoin valmiiksi tässä 5 viikkoa jo työstetyn sivujen käännöksen ja tästä sain myös pienen bonuksen pomolta, hän oli tyytyväinen ;)
Tätä juhlistaaksemme, menimme Gurmee aterialle Nandin kanssa Jack's Burgeriin (parasta hampurilaista ikinä).

Illalla mentiin työkavereiden kanssa käymään International Meetingpointissa joka oli kyllä meidän osalta täys floppi. :D
Oltiin aika kauan ensinnäkin jossain muualla ja tuo IMP oli alkanut jo useampi tunti ennenkuin tultiin edes paikalle. Ei saatu mistään niitä IMP rannekkeita, eikä edes puhuttu kellekkään kansainvälisille tyypeille mitään.
Olin vähän pettynyt koska yhdessä vaiheessa se meni sitten siihen että kaikki vaan puhu Unkaria ja meikä joi kahvia ku ärsytti niin paljon. :D

Toistaalta ilta oli ihan mukava, mutta toisaalta taas lähden aina mukaan että pääsis sosialisoitumaan jollain tasolla, mieluiten englanniksi koska unkariksi itseään on aika hankala ilmaista. Oltiin paikassa nimeltä AnKERT joka on siis RaunioPubi ja myös tsekkaamisen arvoinen, itse silti olen tähänastisista rauniopubeista tykännyt eniten Instantista.

AnKERT

Seuraavana päivänä olikin May Day, eli toisinsanoen Vappu ja unkarilaisille Labour Day eli Työläisten juhlapäivä. Yksinkertaisesti siis vapaapäivä ja kaikki kaupat kiinni.. :D (lukuunottamatta pieniä 24h kauppoja)

Olin nukkumassa vielä 11 aikaan ja työkaveri soitti että mun pitää lähteä keskustaan viemään sille nettitikku töihin koska se tarvii sitä tänään. No, eikait siinä ku äkkiä vaatteet päälle ja jostain kumman syystä otin myös järkkärin matkaan? Noh, ei huono päätös koska kun pääsin keskustaan niin huomasin että täällä on jotain häppeninkiä menossa..

Tavattiin Nandin kanssa Erzsebet Squarella ja käveltiin mäkkäriin hakemaan ruokaa. :D Samalla kyselin että mitäs täällä tapahtuu kun on niin paljon melua ja ihmisiä, hän sanoi että Special Airshow and some F1 cars for Labour Day festival. Olin että OK, onneksi otin järkkärin mukaan.

Kun pääsin tapahtuman ytimeen eli lähemmäs Tonavan rantaa, olivat tiet suljettu ja useita siltoja suljettu. Redbull lentonäytös oli menossa ja useita erintyyppisiä lentokoneita lensi tonavan yllä. Näytös kesti pari-kolme tuntia ja näin siitä vain lopun.

Seuraavaksi oli vuorossa Drifter autoja sekä F1-formuloita, oli todella siistiä nähdä ensimmäistä kertaa F1 auto livenä, melu oli aivan uskomaton ja pelotti että kamerasta särkyy mikki videota kuvatessa, mutta onneksi kesti.. :)
Näiden karkeloiden jälkeen lähdin kaupunginpuistoon hengailemaan, kuvailemaan ja katselemaan tarjontaa. (Vappuna siellä on useita myyntikojuja jne.)

Aloitin myös May Day:na kuvaamaan Budapestin reissusta hieman videota, eli tarkoitus tehdä joku lyhyt video tästä reissusta kun pääsen Suomeen. Sitten niitä kuvia päivästä.

Huomasin tuossa että tulikin otettua enemmän videota tapahtumasta kuin kuvia, joten montaa kuvaa ei nyt ole tästä spektaakkelista tarjota.. :D
Paikalliset olivat myös heränneet esittelemään vappuna taitojaan City Parkiin ja vastaan tuli jos minkinmoista taituria ja esittäjää. Osa rahaa vastaan ja osa ilman.


Unkarilainen kansansoitin, Symbaali 
Ilmeisesti paikan parhaat Langokset saa tästä koska jonoa oli varmaan +20 minuutin verran.

Lähes jokainen tilasi tämän, Langos sekä Kermaviiliä ja Juustoa. Hinta noin 1,40€ ja todella hyvää oli!
 Summer time, oh summer Nahkavyön ostin markkinoilta, hinta noin 6€
Legendaarinen reissupaita kaverille 
Illalla pikkusen kotitehtäviä Suomen kultturialueesta, ei onneksi hajottanu yhtään.

Eli semmoista settiä! Ihan mukavaa vaihtelua arkeen ja olin kyllä iloinen että työkaveri soitti ja piti lähteä keskustaan, muuten ois jääny tämäkin tapahtuma näkemättä! Myös City Parkissa oli paljon näkemistä ja kokemista, siellä oli mukavan rento meininki.


Torstai kun meni hengaillessa niin Perjantaina oli taas työpäivä. Hyvinkin iloisella mielellä matkasin kohti työpaikkaa ja ilo siinä päivän mittaa koneen edessä hiipui, kerran taisin käydä ulkona kun haettiin ruokaa.. Että semmosta taas vaihteeksi.

Totta kai kun olin tekemässä lähtöä toimistolta kotiin niin alkoi satamaan vettä. Wonderful, aamulla oli 23 lämmintä, joten en ollut ottanut edes hupparia saatika takkia mukaan. Onneksi Niki lähti töistä samaan aikaan ja hänellä oli sateenvarjo, joten mentiin siinä sitten semmoisen Tescosta pöllityn lasten sateenvarjon alla kohti ratikkapysäkkiä. Oli varmasti näky. :D


Illalla ei oikein muuta tekemistä ollut niin vihdoin virittelin pitkästä aikaa piipun tulille ja kuuntelin hyvää musaa, luin taksikuskin blogia ja imeskelin piippua :)


Lauantaina oli aika taas uuden reissun ja kokemuksen, haaveilin flunssassa ollessani Janos Hillistä, eli kaupungin korkeimmasta kohdasta. Näen Budan kukkuloita päivittäin kun matkaan Budasta tuonne Pestin puolelle töihin, ratikan ikkunasta niitä katselen. Otin siis selvää miten sinne pääsee ja lähdin järkkärin kanssa matkaan!

Tämä kohde on merkitty Hidden Treasures -kohteeksi, eli kohteessa ei vieraile niin paljon turisteja kuin muualla, itsekin huomasin että valtaosa alueella liikkuvista ihmisistä oli paikallisia tai unkarilaisia.

Täytyy sanoa että aluksi olin ihan hukassa, olin jossain kukkulalla ja jossain puistossa jonka nimi oli Normafa, sieltä näkyi kyllä Janos Hill, mutta välissä oli älyttömästi metsää ja kukkuloita. :D


Kuvassa ei Janos Hilliä näy, mutta se sijaitsee tuosta keskellä olevasta kukkulasta vasemmalle ja on korkeampi kuin tuo horisontissa näkyvä kukkula. :D

Hämmennyksen keskellä ei auta kaivaa kuin Nokia Maps esiin ja toivoa parasta. Otin suunnan ja lädin kävelemään, arvioin että matkaan menisi noin puolisen tuntia kävelemällä, nettiyhteyttä ei ollut eikä juuri mitään selkeitä opasteita, joten ei auttanut kuin luottaa Nokiaan ja lähteä talsimaan tuonne metsän sekaan.
Reissu osoittautui todella mahtavaksi ja hyväksi päätökseksi, matkalla Libegolle (tuolihissi), oli todella hienoja kartanoita ja rakennuksia joissa oli kameravalvonnat, 3 autoa pihassa ja isot aidat. Meininki oli aika Ferrari kun siellä käveli.

Makia ku neljä autotallia kämpässä

Portaita, niin paljon portaita

 Tässä narniaan oon menossa tosiaan..

 MoooroooooKuvista näkee kuinka tie menee kokoajan alaspäin, laskeuduin siis sieltä Normafan kukkulalta alas metsän siimekseen ja tunsin olevani ihan toisessa maailmassa ja toisessa paikassa. Ilma oli todella raikasta ja puhdasta, kosteaa ja viileää. Hieman tuli Thaimaa mieleen.
Meininki sademetsä

Siinä olin jo melkein kartan mukaan tuolihissillä kun huomasin käveleväni sademetsässä, meinkinki oli kyllä aika diippi. Linnut visersi ja puut oli niin rehevät ettei auringonvalo päässyt lävitse, ilma oli kostea ja viileä. Is this real life?

Viimein löysin tuolihissille ja pääsin matkaan kohti huippua, yllätyksekseni sekä ilokseni hissi oli auki Toukokuussa kello 19 asti, kello oli noin 16:00 ja muistelin että hissi menisi kiinni klo 17:00 aikaan. (meneekin, Offseasonilla).

Joku budjettipate varmaan haluais säästää nuokin hissirahat mutta voin kertoa ettei kannata. Edestakainen matka yhdelle henkilölle kustantaa yhteensä noin 4 euroa. Matka kestää 20-25 minuuttia/suunta. Alhaalla menee myös portaat mutta en tiedä menevätkö ihan ylös asti. Suosittelen kuitenkin ostamaan lipun, näkymät ovat hienot tuolihissistä. :) Hissilinja menee ihan joidenkin talojen vierestä.. Koira ei juuri hissistä perustanut..
meikä täs
Huipulle kun saapuu niin ovesta oikealle kun katsoo tai taapertaa, niin näkee Elisabethin Tornin. Sieltä on kukkulan parhaat näköalat ja siellä on myös pieni kahvila josta saa purtavaa. (Libegon yläpäässä on myös kahvila ja hinnat vaikuttivat suhteellisen edukkailta esim hampurilainen alle 500 forinttia = alle 2€)
Tämä johtuu varmaan siitä ettei paikassa juuri englantia kuule, tai näe. Paikassa käyvät suurimmaksiosaksi paikalliset sekä Libegon vieressä olevan campingin asiakkaat.

 Elisabeth Lookout

 Buda, Tonava ja Pest

 Budakeszi

Näkymää tornista

Semmoista tänne, viikko 6 alkanut mukavissa merkeissä ja vielä muutama viikko jäljellä, sitten Suomi! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti